Παίξε - Φτιάξε

ΠΑΙΞΕ

Έχω μανία να μαζεύω παιχνιδοτράγουδα, παραδοσικά παιχνίδια και μουσικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο! Το 1ο που έμαθα ήταν το ‘Αυκά αυκά πουλώ τα’. Εσύ το ξέρεις; Για ρίξε μια ματιά και σε προκαλώ να τα μάθεις και μετά να τα δείξεις και στους φίλους σου!

(ο μπαμπάς, η μαμά ή η νονά σου μπορεί να μας στείλει και το βίντεο τεκμήριο από την προσπάθειά σου)

ΦΤΙΑΞΕ

Αν είσαι μαστροχαλαστής σταμάτα!!! Φτιάξε καλύτερα με τη βοήθεια ενός ενήλικα ένα μουσικό όργανο και τρέλανε τη γειτονιά με μελωδίες και ρυθμούς!

Διάβασε - Γράψε

ΔΙΑΒΑΣΕ

Αν σου αρέσει να ‘ρουφάς’ τις γνώσεις σαν ποτάμι όπως κάνω κι εγώ, εδώ θα βρεις παραμύθια που γράφουν παιδιά σαν κι εσένα, παραμύθια που ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα, πληροφορίες για τη ζωή μεγάλων συνθετών και άλλα πολλάααα!

ΓΡΑΨΕ

Γράψε το δικό σου παραμύθι και στείλε το μαζί με μια ζωγραφιά και το όνομά σου, για να το διαβάσουν και άλλα παιδιά. Και πού ξέρεις; Ίσως στην άλλη άκρη του κόσμου ή ακόμα και στην ίδια γειτονιά με σένα, ένα παιδί ξέρει το ίδιο παραμύθι με σένα, αλλά με διαφορετική αρχή, μέση ή τέλος!

  Άκουσε - Δες

  ΑΚΟΥΣΕ

  Εδώ μπορείς να ακούσεις παραμύθια, όπως άκουγα κι εγώ τα πρωινά της Κυριακής με παρέα με την αδελφή μου όταν ήμασταν μικρές, τραγούδια για παιδιά και παραμυθοτράγουδα που έγραψα όταν μεγάλωσα. Το βράδυ χαλάρωσε με ένα νανούρισμα!

  Soundcloud Page

  Ο βασιλιάς τζιαι η φτείρα

  Παραμύθια απο σπίτι!

  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

  Όλα τα μπορείς 

  Στίχοι: Δημήτρης Αβούρης Μουσική: Γεωργίου Ελενίτσα, Σαλλής Κωνσταντίνος, Σαπνάρα Δήμητρα

  Γιορτή παραμυθιών 

  Στίχοι: Δημήτρης Αβούρης, Σαλλής Κωνσταντίνος

  Μουσική: Γεωργίου Ελενίτσα, Σαλλής Κωνσταντίνος

  Δεν δεν δεν

  Στίχοι: Αβούρης Δημήτρης

  Μουσική: Γεωργίου Ελενίτσα, Σαλλής Κωνσταντίνος

  ΔΕΣ

  Το ξέρω ότι τα παιδιά της ηλικίας σου θα ήταν καλό να εκτίθενται λίγη ώρα μπροστάστις οθόνες για να προσέχουν τα ματάκια τους. Γιατί δεν παρακολουθείς λοιπόν κάτι πολύ ενδιαφέρον όπως αφήγηση παραμυθιών, παραμύθια με κινούμενα σχέδια, συμφωνικά παραμύθια, μπαλέτα, εικονογραφημένα παραδοσιακά τραγούδια ή τα μυστικά πίσω από γνωστούς πίνακες ζωγραφικής;

   ©2020 MajesticMusicTree.com | Designed by CHCHLAB